Historie

    Vildanden åbnede 1. maj 1993 og har til huse i en ombygget skoleinspektørbolig. Huset er i to etager, med mange spændende læringsrum. Disse rum giver også børnene gode muligheder for at lege sammen og skabe relationer i mindre grupper.

    Vores fysiske rammer indbyder både inde og ude til leg og læring. Ude har vi en dejlig legeplads, som ikke er fyldt med fabriks fabrikerede legeredskaber, hvilket gør at den taler meget til børnenes fantasi, nysgerrighed og opfindsomhed. Udover vores egne dejlige rammer, nyder vi også at bruge nærmiljøet fx skolens arealer og lokaler, samt den nærliggende skov.  

    Vildanden er en del af en Landsbyordning under Fælleshåbsskolen. Derfor har vi også et tæt samarbejde med skolen om læring, værdier og aktiviteter på tværs af børnehave og skole. Børnene fra Vildanden kender, og er trygge ved lærere, pædagoger og de fysiske rammer på skolen. Hvilket gør overgangen fra børnehaven til skolen til en tryg proces.

    Vildanden benytter skolens legeplads, bibliotek, gymnastiksal og SFO-lokaler. Vi deltager bl.a. hver fredag i morgensang på skolen, hvor der også synges fødselsdagssang for Vildandens børn. Vi detager ved skolernes motionsdag fredag i uge 41, samt ved andre arrangementer som Lucia-optog el. hvis skolen har gøglere el. musikere på besøg.